LIVRAISON GRATUITE EN BELGIQUE À PARTIR DE €65. COMMANDE AVANT 10H = EXPÉDITION LE MÊME JOUR.

3-2-1 Ribben

Onze beroemde makkelijke 3-2-1 ribbetjes. Dit super simpele recept neemt alle verwarring weg bij het maken van baby back ribs, zonder ook maar enige smaak te verliezen. Begin met het roken van je ribbetjes voor 3 uur, vervolgens koken in aluminiumfolie voor 2 uur. Eindig door je ribbetjes uit de folie te halen, ze in te strijken met barbecuesaus, en dan nog een uurtje te laten koken. By Danielle "Diva Q" Bennett

Retour
Préparation
Type: Traeger

BBQ: 80 °C, indirect

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Duur: +- 6 uur

Type pellets: Appel / Hickory

Ingrédients
  • Varkensribbetjes
  • 100 g gele mosterd
  • 200 ml appelsap, verdeeld
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • Naar smaak Traeger Pork & Poultry Rub
  • 100 g donkerbruine suiker
  • 100 g honing, opgewarmd
  • 250 ml Traeger 'Que BBQ-saus
tools

Butcherpaper

Préparation

  1. Als uw slager dit nog niet heeft gedaan, verwijdert u het dunne zilverhuidmembraan van de botzijde van de ribben door de punt van een botermes onder het membraan over een middenbot te bewegen. Gebruik keukenrolpapier om een ​​stevige grip te krijgen en scheur vervolgens het membraan eraf.
  2. Meng in een kleine kom de mosterd, 1/4 kopje appelsap (bewaar de rest) en de Worcestershire-saus. Verdeel het mengsel dun over beide zijden van de ribben en breng op smaak met Traeger Pork & Poultry Rub.
  3. Als u klaar bent om te koken, stelt u de Traeger-temperatuur in op 80°C en verwarmt u het geheel voor, met het deksel gesloten, gedurende 15 minuten. Rook de ribben met het vlees naar boven gedurende 3 uur, of tot de interne temperatuur 70°C bereikt. Je kan Super Smoke gebruiken als deze functie op je toestel aanwezig is.
  4. Nadat de ribben 3 uur gerookt hebben, leg je ze op een omrande bakplaat en verhoog je de grilltemperatuur tot 120°C.
  5. Scheur vier lange vellen stevig aluminiumfolie of "butcherpaper" af. Leg er een ribbenrek op en trek de zijkanten omhoog om de vloeistof opgesloten te houden. Strooi de helft van de bruine suiker op de ribben en bedek met de helft van de honing en de helft van het resterende appelsap. Als je malse ribben wilt, gebruik dan wat meer appelsap. Leg er nog een stuk folie of "butcherpaper" bovenop en knijp de randen strak vast, zodat er geen lekkage ontstaat. Herhaal met de resterende ribben.
  6. Plaats de ingepakte ribben terug op de grill en bak ze nog eens 2 uur, of tot de interne temperatuur 105°C bereikt is. Je kan Super Smoke gebruiken als deze functie op je toestel aanwezig is.
  7. Verwijder voorzichtig de folie van de ribbetjes en bestrijk de ribbetjes aan beide kanten met Traeger 'Que Sauce. Gooi de folie weg. Leg de ribbetjes rechtstreeks op het grillrooster en ga door met grillen totdat de saus strakker wordt, nog 30 tot 60 minuten.
  8. Laat de ribbetjes een paar minuten rusten alvorens te serveren. Smakelijk eten!
9 3