Gratis levering in België vanaf 65€ / Levering Frankrijk + Nederland: klik hier

Coal Roasted Beef Plait with Ardbeg Ten Years Old

Introducing you: DJ BBQ, als het aan ons ligt, één van de mooiste dj-benamingen ooit. Een Smoke sessie van DJ BBQ in samenwerking met Ardbeg. Terug naar de basis. Koken als een Caveman óp, in plaats van boven het houtskool.

Terug
Bereiding
Type: The Bastard

Moeilijkheid: * / 5

Voorbereiding: 10 min.

Kooktijd: 12 min.

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 2 deciliter Ardbeg
  • whisky Ten Years Old
  • 1 bosje tijm, geplukt
  • 1 bosje rozemarijn, geplukt
  • 1 ui, geschild en fijngesneden
  • Zeezoutvlokken
  • Geplette zwarte peperkorrels
  • 800 gram bijgesneden ossenhaas

Voor de cocktail

  • 50 mililiter Ardberg
  • Ten Years Old
  • 1 eetlepel ahornsiroop, Orange bitters en Black walnut bitters
  • Paar takjes rozemarijn
  • 2 plakjes gerookt ontbijtspek
tools
  • Slagerstouw
  • Bakkwast
  • Snijplank
  • Vleesmes

Bereiding

Prep

Ardbeg Whiskey Marinade

Bereid eerst de marinade voor, door de Ardbeg whisky Ten Years Old te mengen met de tijm, rozemarijn en ui. Breng op smaak met zoutvlokken en peperkorrels.

How to cook

Snijd de ossenhaas zijwaarts in drie lange lokken en vlecht deze zoals je dat vroeger bij je zusje deed. Knoop in plaats van met een elastiekje, het uiteinden vast met slagerstouw. Meng de marinade met het vlees en laat het 2 uur rusten zodat de smaken kunnen integreren.

Captain Caveman

Bereid The Bastard voor naar een temperatuur van 200 °C direct. Leg de gemarineerde ossenhaas direct op de hete kolen naar de Caveman-style. Deze methode vergt wel uiterste concentratie en aandacht. Na 5 of 6 minuten plaats je de ossenhaas naar de andere helft van de kolen. Grill hem rare!

Ardbeg Old Fashioned

Giet alle ingrediënten voor de cocktail, behalve de rozemarijn en het spek, in een grote cocktailshaker en mix op de klassieke manier. Daarna garneer je met nog wat rozemarijn en wat gerookt ontbijtspek.

Image 19