Leg de zalm met de huid naar beneden op de pizzasteen. Smeer de bovenkant van elk stuk zalm goed in met sesamolie en bestrooi dit met zout, zwarte peper en paprikapoeder. Bestrijk de stukken met honing en leg op elk stukje zalm een of twee schijfjes citroen. Plaats de pizzasteen boven de plate setter van The Bastard met de deksel erop. Laat 8 tot 12 minuten garen op 160 °C. Smeer de flammkuchenbodem in met de Grate Goods Alabama saus, verdeel de zalm en ui over de bodem. Bak de bodem in 20 minuten op 100 graden krokant op de pizzasteen.
FLAMMKUCHEN MET GEROOKTE ZALM
Flammkuchen is een gerecht dat oorspronkelijk uit Noordoost-Frankrijk komt en kent een leuke geschiedenis. Boeren gebruikten namelijk stukken deeg om de temperatuur van de (houtgestookte) oven te testen. Het deeg werd bestreken met zure room, wat uiensnippers en spekblokjes. De broodachtige ondergrond, belegd met een variëteit aan ingrediënten en op hoog vuur gebakken, maakt het net een pizza. Het grootste verschil zit ‘m in het feit dat pizzadeeg gist bevat, en flammkuchendeeg dus niet. In dit recept maken we flammkuchen met gerookte zalm van de barbecue. Het leuke aan flammkuchen is dat je er al je creativiteit in kwijt kunt. Voeg dus gerust ingrediënten toe naar eigen smaak.