GRATIS VERZENDING IN BELGIË VANAF €65. VOOR 10U BESTELD = DEZELFDE DAG VERTROKKEN.

Geroosterde kip met wilde rijst en champignons

Breek met je traditioneel geroosterde kip en geniet van deze variant gevuld met wilde rijst, champignons en spek. Gegarandeerd een succes!

Terug
Bereiding
Type: Traeger

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Duur: 75 minuten

Aantal personen: 4

Type pellets: appel

Ingrediënten
  • 1 hele kip
  • 1,5 tl zout
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • Voor de vulling: 4 el boter, 1 gehakte ui, 200 g spekblokjes, 1 kop wilde rijst, 1 kop champignons in schijfjes, 2 el verse peterselie, zout en peper naar smaak
tools

Bereiding

Start je Traeger op 'smoke' met het deksel open totdat je vuur ziet (4 à 5 min.). Stel de temperatuur in op 350°C en laat warm worden gedurende 10 à 15 minuten onder gesloten deksel. Kruid de kip van binnen en van buiten met peper en zout. Smelt in een grote pan 2 el boter en gaar de gehakte ui. Voeg na 5 minuten de spekblokjes toe en bak alles mooi aan. Roer er ook de rijst en champignons onder. Kruid met peper en zout. Voeg 225 cl water toe aan het mengsel en laat onder gesloten deksel garen tot dat de rijst alle vocht geabsorbeerd heeft. Voeg de peterselie toe. Vul de kip met het mengsel en bind de pootjes terug op met keukentouw. Plaats de kip rechtstreeks op de rooster van je Traeger en laat 1u 15 minuten grillen of tot dat je een kerntemperatuur van zo'n 70 à 75°C meet. Draai regelmatig om. Haal de kip van de grill en laat 10 minuten rusten onder foliepapier. Serveer de aangesneden kip met een lepeltje van de vulling. Smakelijk!

Geroosterde kip met wilde rijst