GRATIS VERZENDING IN BELGIË VANAF €65. VOOR 10U BESTELD = DEZELFDE DAG VERTROKKEN.

Moink Balls

Betekenins van het woord MOINK: Op een BBQ-event waren enkele vrienden hun restjes aan het opwerken. De ene had wat rundsgehakt liggen en de andere wat fij gerookt en gezouten spek. Men maakte een gehaktballetje in een jasje van gerookt spek, kruidde het af met hun favoriete BBQ grill kruiden en na het rookbakken glaceerden ze het met een zoete of pittige saus om een balans te vinden tussen zoet en pittig. Tussen pot en pint zochten ze een naam voor hun nieuwe creatie en gezien de koe het geluid "moooowww" en het varken het geluid "oink-oink" maakten, bedacht men de lachwekkende benaming MOINK. Een echt gebeurd verhaal of een fabeltje..... Men zal het nooit weten, maar ondertussen genieten menig BBQ fanaten van dit lekkere hapej waar eenieder zijn eigen twist kan aan geven.

Terug
Bereiding
Type: Traeger

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Duur: 30 minuten

Type pellets: hickory / pecan

Ingrediënten
  • Boerengehakt (grof gemalen rundsgehakt maar varkensgehakt is ook goed)
  • Sneetjes gerookt spek
  • BBQ kruiden (eventueel pittig naar smaak)
  • BBQ saus (Traeger "Texas Spicy" of "Sweet & Heat")
  • Tandenstokers
  • Aluminium bakje of schotel
tools

Bereiding

Een voorverwarmde Traeger op +/- 165°C

Maak balletjes van het gehakt, iets kleiner dan een golfballetje. Wrap 1 sneetje gerookt spek rond de gehaktbal (normaal 1 omwenteling) en spies het vast met een tandenstoker. Kruid de balletjes af met kruiden naar smaak en bak gaar op de Traeger.

Haal de balletjes van de grill en plaats ze in een aluminium bakje/schaal. Bedruip met de BBQ saus naar wens en plaats het bakje/schaal op z'n geheel in de Traeger. Door de hitte zal de BBQ saus wat uitdrogen en een glanzend laagje creëren op het MOINK balletje.

TIP: Duw de tandenstoker nipt door het balletje, zo blijft er aan 1 zijde voldoende lengte om de MOINK bal vast te nemen tijdens het serveren.

Smakelijk!

Moink Balls