GRATIS VERZENDING IN BELGIË VANAF €65. VOOR 10U BESTELD = DEZELFDE DAG VERTROKKEN.

Pickled Pulled Chicken

Dit recept is dan wel van Oos maar eigenlijk heeft iedereen bij Kesbeke hier zijn mening over gegeven. Want zo gaat dat bij de familie inleggerij van Amsterdamse tafelzuren, daar staat de deur altijd open. Elke innovatie of nieuw recept wordt met groot enthousiasme gedeeld tot en met de schoonmaker toe. Wat maakt deze Chicken Sandwich zo speciaal dat iedereen zijn duim omhoog stak? Natuurlijk de allerbeste augurken en piccalilly in combinatie met gember maakt dit tot het meest favoriete broodje van Amsterdam en omstreken.

Terug
Bereiding
Type: The Bastard

BBQ: 120 °C, indirect

Kerntemperatuur: 72 °C

Voorbereidingstijd: 1 uur

Duur: 10 min

Ingrediënten
  • 400 gram kippendijen
  • Zout
  • Olie
  • 1 rode ui
  • 100 gram augurkenblokjes van Kesbeke
  • 50 gram gember
  • 50 gram pittige piccalilly van Kesbeke
  • 4 broodbollen
tools
  • Bakkwast

Bereiding

Prep

Bereid The Bastard voor op een temperatuur van 120 °C. Bestrooi de kippendijen met zout, bestrijk ze met olie en grill ze in ca. 1 uur gaar.

How to cook

Pluk vervolgens het kippendijenvlees in een kom. Snijd de ui in halve ringen en voeg toe. Laat de augurkblokjes goed uitlekken en voeg daarna ook toe aan de kom. Schil en rasp de gember en meng met de pittige piccalilly. Verdeel uiteindelijk de salade over de vier broodbollen. Een heerlijk fris broodje pulled chicken!

Pulled chicken kamado Bastard