GRATIS VERZENDING IN BELGIË VANAF €65. VOOR 10U BESTELD = DEZELFDE DAG VERTROKKEN.

Pulled Pork sliders

De Traeger maakt het roken van pulled pork een fluitje van een cent. De constante temperatuur en rookaroma's zorgen voor een mals en smaakvol resultaat. Je hoeft alleen het vlees te laten garen, de Traeger doet de rest. De pulled pork sliders zijn een ware smaaksensatie met coleslaw, augurk, tomaat, rode ui en barbecuesaus. Probeer het zelf en geniet van een perfecte pulled pork ervaring!

Terug
Bereiding
Type: Traeger

BBQ:

  • Temperatuur: 140°C (indirect) / 160°C (optioneel)
  • Indirect

Kerntemperatuur: 94°C

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Duur: 6-7 uur

Ingrediënten

Voor de Pulled Pork:

  • 1 varkens procureur (+- 3 kg)
  • Traeger Pork & Poultry Rub (naar smaak)
  • Barbecuesaus (naar smaak)
  • 100 g. boter
  • 50 ml appelsap

Voor de Koolsalade:

  • 1/2 rode kool, fijngesneden
  • 1 wortel, geraspt
  • 1/2 kleine ui, fijngesneden
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Sliders:

  • 8 mini hamburgerbroodjes
  • Coleslaw
  • Pulled pork
  • Barbecuesaus
  • Optioneel: augurk, plakjes tomaat, rode ui
tools

Keukenbenodigdheden:

  • Snijplank
  • Mes
  • Slakom
  • Aluminiumfolie of butcher paper
  • Twee vorken
  • Tang

Bereiding

1. Voorbereiding:

Verwijder overtollig vet van het vlees, laat een laag van maximaal 0,5 cm over. Wrijf het vlees vervolgens in met de BBQ rub en plaats het 30 minuten in de koelkast.

Bereid ondertussen je BBQ voor op indirecte warmte op 140°C.

Maak je gebruik van een Kamado of andere BBQ voeg dan enkele chunks rookhout toe tussen de kolen.

2. Roken:

Plaats het vlees op de BBQ en gaar tot je een mooie bark bekomt die blijft kleven aan het vlees (ongeveer 2-3 uur).

3. Texas Crutch:

Leg twee vellen butcher paper kruislings over elkaar. Verdeel de helft van de BBQ saus en boter over het butcher paper. Leg het gebraad op de saus en boter, giet de resterende saus erover en verdeel de resterende boter.

Vouw het butcher paper dicht en span het rondom het vlees. Plaats het pakket terug op de BBQ en gaar verder tot een kerntemperatuur van 92°C (ongeveer 4 uur).

Je kan in deze fase de temperatuur verhogen tot 160°C.

4. Priktest:

Vouw het pakket open en giet de vleessappen in een kom. Prik met een tandenstoker of thermapen in het vlees. Is het zacht? Dan is het klaar. En met zacht bedoelen we boterzacht. Je mag geen weerstand meer voelen wanneer je in het vlees prikt.

Laat de bark drogen door het pakket open te laten op de BBQ.

5. Rusten en pullen:

Laat het vlees 30-60 minuten rusten onder aluminiumfolie of butcher paper.

Trek het vlees vervolgens uit elkaar met twee vorken. Meng de vleessappen met de pulled pork en voeg eventueel nog wat extra rub of saus naar smaak toe.

6. Sliders samenstellen:

Verhoog de BBQ temperatuur tot 180 graden Celsius.

Halveer de mini hamburgerbroodjes en grill deze krokant op de BBQ. Besmeer de broodjes vervolgens met barbecuesaus.

Beleg de broodjes met pulled pork, coleslaw en optioneel augurk, plakjes tomaat en rode ui.

Bak de sliders in de oven voor 5-10 minuten, totdat de broodjes warm zijn.

Pulled Pork Sliders