Gratis levering in België vanaf 65€ / Levering Frankrijk + Nederland: klik hier

Rundvleesribben met een koolslaatje

Bij elke barbecue horen ribbetjes. Stevige rundsribben zijn een origineel alternatief, maar dit recept lukt ook prima met de gekende varkensribben. Combineer dit met een fris koolslaatje en laat het peuzelen maar beginnen!

Terug
Bereiding
Type: Traeger

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Duur: 200 minuten

Aantal personen: 6

Type pellets: 1/3 eik - 1/3 mesquite - 1/3 pecan

Ingrediënten
  • 4 stukken ribben
  • Voor de marinade: 2 el ahornsiroop, 2 el Ketjap Manis (Oosterse saus), 1 el mosterd, 1 el ketchup, 1 mespunt cayennepeper, Provençaalse kruiden
  • Voor de salade: 1/4 witte kool, 3 wortelen, 1 kleine rode ui, 1/2 bundel peterselie, 1 appel
  • Voor de dressing: 2 el mayonaise, 1 limoen, peper & zout
tools

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade en bestrijk de ribben royaal met de marinade. Laat 1 uur rusten, of beter nog, doe dit de dag voordien. Plaats de ribben op je grill en laat 2 uur langzaam garen of totdat de temperatuur van het dikste vlees zo'n 70°C is. Bestrijk het vlees tussendoor regelmatig met de marinade. Pak de ribben in met aluminiumfolie en plaats terug op de grill totdat de kerntemperatuur 95°C is. Meng intussen de ingrediënten voor de dressing. Maak de wortels schoon, was de witte kool en rasp alles fijn. Snij de rode ui zeer fijn en hak de peterselie. Snij de appel in kleine kubusjes. Meng alles in een slakom met de dressing en serveer met een aantal vers afgesneden ribben.

Ribben met koolslaatje