Zet een gietijzeren braadpan direct op The Bastard en smelt hierin 2 eetlepels boter. Haal de korstjes van het brood af en snijd het brood in stukken (ter grootte van het vlees). Leg de stukken brood in de pan en bak elke kant kort. Leg apart.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met zout. Voeg de olijfolie toe aan de gietijzeren pan en leg nu het vlees erin. Grill aan beide kanten tot het vlees zo’n 52 °C is. Leg het vlees apart en gebruik de pan nogmaals om de saus te maken.
Voeg de Madeira, runderbouillon en peperkorrels toe. Voeg daarna de 50 gram boter en de bospaddenstoelen toe en bindt de saus 2 tot 3 minuten.
Schroei de ganzenlever kort met behulp van een gasbrander aan beide kanten. Kort in een pan kan ook, maar is minder leuk.
Bouw de steak Rossini op door elk stuk brood te beleggen met de ossenhaas, wat saus en daarop de ganzenlever. Maak af met wat plakjes verse truffel.