Gratis levering in België vanaf 65€ / Levering Frankrijk + Nederland: klik hier

TURBO TUNA

Het is weer zomer. Tijd dus voor een bonito maaltijd. Lekker, en snel. Want tonijn eet je het liefst bijna rauw. Even opletten dus.

Terug
Bereiding
Type: The Bastard

Soort gerecht: vis

Ingrediënten
  • 4 verse tonijnsteaks (á 130 gram)
  • versgemalen zwarte peper
  • citroen, in partjes

Voor de marinadesaus:

  • 40 ml sinaasappelsap
  • 40 ml sojasaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el limoensap
  • 3 el olijfolie
  • 2 el fijngehakte verse peterselie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
tools

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Leg de tonijnfilets in de kom of in een stevige afsluitbare plastic zak en giet de marinade over de tonijn. Marineer zo lang mogelijk, maar minimaal 25 minuten. Haal de tonijn uit de marinade en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Gril de tonijn maximaal 1 minuut per zijde op het rooster van The Bastard en draai halverwege een keer om voor een mooi grillpatroon. Breng op smaak met een beetje zwarte peper en serveer met een partje citroen.

TIP 1: Grill de partjes citroen ook mee.

TIP 2: Liever een te rauwe tonijn terugleggen op de grill dan te ver doorgegaarde tonijn, dat is doodzonde.

LMBGA book photography 73