GRATIS VERZENDING IN BELGIË VANAF €50. VOOR 10U BESTELD = DEZELFDE DAG VERTROKKEN.

All American bbq spare ribs

Wanneer de ribbetjes te sober zijn, kruid ze stevig om de eetlust van uw gasten te stimuleren. Doe dit voor je volgende buurtfeest.

Terug
Bereiding
Type: Traeger

BBQ: 120 °C, indirect

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Duur: 3 à 4 uur

Aantal personen: 8

Type pellets: appel

Ingrediënten
  • 2,75 kg ontvelde varkensribbetjes
  • 2 à 3 eetlepels kippenkruiden
  • 1 kopje appelsap, cider of bier
  • 50 g barbecuesaus
tools

Eventueel rib racks

Bereiding

Prep

  • Verwijder het zilvervel op de achterkant van de ribbetjes (indien je slager dit nog niet deed). Dit zou het indringen van de kruiden en de rook verhinderen.
  • Strooi de kippenkruiden aan beide zijden van de ribben.

How to cook

  • Verwarm voor tot 120°C gedurende 10 à 15 minuten.
  • Rangschik de ribbetjes op de rekjes of het rooster, met de beenderen naar beneden.
  • Gaar gedurende 3 à 4 uren.
  • Oversproei na 1 uur met appelsap. Herhaal dit na elk uur garen.
  • Na 3 à 4 uren garen, wrijf de ribben in met de barbecuesaus.
  • Grill nog 30 minuten tot 1 uur verder, snijd in individuele ribben en serveer met extra barbecuesaus.
BBQ rib rek