Voorbereiding (± 10 min + 4u pekeltijd)
Uien snijden: Snijd de uien in ringen van ca. 0,5 cm dik.
Wil je ze pekelen? Laat ze dan minimaal 4 uur in een milde pekel liggen en dep ze daarna goed droog.
Inpakken: Wikkel elke ring in een plak spek en zet vast met een prikker of een takje rozemarijn voor extra aroma.
Kruiden: Strooi royaal BBQ-rub over de bacon onion rings voor extra smaak.
Op de BBQ (± 15 min):
Verwarm je BBQ of pelletgrill tot 200°C. Leg de uienringen op een vuurvaste schaal met bakpapier. Grill ze ongeveer 15 minuten, tot het spek mooi krokant is en de uien zacht zijn geworden.
Saus
Alabama white sauce is een frisse, pittige barbecuesaus en dé klassieker uit het zuiden van de VS. Past perfect bij gegrild vlees of als dip. Je maakt 'm eenvoudig door mayonaise te mengen met appelciderazijn, een scheutje ahornsiroop, mierikswortel, zwarte peper, citroensap, een beetje zout en cayennepeper. Voor wat extra pit voeg je een fijngehakte gepekelde jalapeño toe. Roer alles goed door – met een lepel of eventueel een staafmixer – en laat de saus minstens een uur in de koelkast rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer gekoeld.
Serveren:
Garneer eventueel met verse koriander en een kneepje limoensap. Serveer met Alabama white sauce om in te dippen of gebruik ze als verrassende topping op een burger, of zelfs bij een gebakken eitje in de ochtend.
Tip: De gaartijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de uien. Houd ze goed in de gaten!
Dit recept komt uit het nieuwste boek De ultieme pelletgrill gids Wood pellets taste better
