Wanneer u klaar bent om te koken, start de Traeger grill op ROOK, met open deksel, tot er een goed vuur is (4 à 5 minuten). Stel de temperatuur in op 130°C en verwarm met gesloten deksel, gedurende 10 à 15 minuten. Verwijder het overtollige vel en vet van de kippenbouten, terwijl de grill opwarmt. Kruid met een lichte laag van peper , zout en kruidenmix. Plaats de kippenbouten op de rooster en laat 35 minuten garen. Controleer de interne temperatuur; kip is gaar aan 62°C, maar er blijft voldoende vet aan bij een interne temperatuur van 68°C; de textuur is dan ook beter. Verwijder van de grill en laat 5 minuten rusten vooraleer op te dienen.
Barbecue kippenbillen
Klassieke barbecue kippenbillen zijn sappig en mals, doordrenkt met houtgestookte aroma’s. Dien op in uw achtertuin met gebakken bonen en een koel biertje.
Terug