Goede Houtskool: De Brandstof voor je Rook
Houtskool is de primaire brandstof voor roken op een Kamado BBQ. Het is van cruciaal belang om goede houtskool te gebruiken, bij voorkeur houtskool van hoge kwaliteit met een neutrale smaak. Inferieure houtskool kan namelijk een vieze, scherpe of bittere smaak aan je eten geven
Tip 1: Kies goede Houtskool. Dit is de brandstof voor de rook. Kies houtskool van hoge kwaliteit met een neutrale smaak.
Tip 2: Roken is het effectiefst op een lage temperatuur tussen 100°C en 120°C. Gebruik de ventilatoren van de Kamado BBQ om de temperatuur te regelen. Maar hou de bovenste schuif altijd licht open, zodat de rook kan verversen.
Tip 3: Kies de chunks (houtblokjes) volgens je gerecht (zie tabel). Plaats een 3-tal blokjes verspreid tussen de kolen. Laat branden tot er een dunne blauwe rook ontstaat voor je het eten op de kamado plaatst.