Voorbereiding (30 minuten):
Grill voorbereiden: Verwarm de BBQ voor op 200°C. Verwarm de plancha of het gietijzeren rooster mee op gedurende 30 min.
Vlees voorbereiden: Klop de flank steak plat tot het ongeveer 0.5 cm dik is. Bestrijk met olie, zout en peper. Plaats de sneden pancetta verdeeld over de platgeslagen flank steak.
Vulling maken: Plet de look, hak de zongedroogde tomaten fijn en meng deze met de kruiden, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Verdeel de vulling over het vlees, rol op en prik vast met lange geweekte satéprikkers. Snij in pinwheels van ±2cm dik.
BBQ time (10 minuten):
Grill de pinwheels aan beide zijden gedurende ongeveer 3 minuten tot ze een mooie goudbruine korst hebben. Meet de kerntemperatuur; als je nog geen kerntemperatuur van 52°C bereikte (bij dikkere pinwheels bvb.), kan je deze nog even verder laten garen op 100°C.
Serveren:
Deze Holy Pinwheels zijn een absolute aanrader voor liefhebbers van Italiaanse keuken. De combinatie van mals vlees, heerlijke kruiden en een vleugje rook van de pelletgrill verandert de flank steak in een heilige smaakbom. Serveer ze met gebakken Cowboyfrieten met Parmezaanse kaas of de moutige fondant aardappelen en gegrilde asperges of heerlijke gepofte kerstomaatjes.
Dit recept komt uit het nieuwste boek De ultieme pelletgrill gids Wood pellets taste better

