Gratis levering in België vanaf 65€ / Levering Frankrijk + Nederland: klik hier

Mosselen op de Pellet BBQ: zo maak je ze perfect

Ben je op zoek naar een unieke en smaakvolle manier om mosselen te bereiden? Probeer dan eens deze mosselen op de Pellet BBQ met venkel! De combinatie van zilte mosselen, zoete venkel en rokerige BBQ-smaak is onweerstaanbaar. Wil je graag de rokerige smaak extra accentueren? Dan kan je bij deze hogere temperaturen best gebruik maken van een smokertube.

Dit gerecht is perfect voor een gezellige barbecue met vrienden of familie. De mosselen koken snel gaar, dus je hoeft niet lang te wachten om te smullen. Serveer de mosselen met stokbrood om te dippen in de heerlijke saus.

Terug
Bereiding
Type: Traeger

TEMPERATUUR:

  • 260°C

DIRECT/INDIRECT:

  • Indirect (Indien mogelijk op je BBQ kan ook de directe methode worden gebruikt)

Klaar:

  • De mosselen zijn klaar als ze allemaal openstaan. Controleer dit na 5-7 minuten koken. Gooi mosselen die gesloten blijven weg.

Voorbereidingstijd:

  • 20 minuten

Duur:

  • 15-20 minuten

Tip:

  • Laat de mosselen niet te lang koken, anders worden ze taai.
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 laurierblad
  • 100 ml witte wijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Stokbrood
  • Verse platte peterselie, gehakt

Bereiding

Voorbereiding:
  • Zorg dat de mosselen schoon zijn en verwijder de exemplaren die openstaan of beschadigd zijn.
  • Spoel de venkel, paprika, wortel en bleekselderij en snijd ze in blokjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.


BBQ opwarmen:
  • Verwarm de Pellet BBQ voor op 260°C.
Mosselen koken:
  • Let op: Plaats niet teveel mosselen in de skillet tegelijk. Gebruik een Dutch Oven als je een grote hoeveelheid mosselen tegelijk wilt koken
  • Plaats de skillet of Dutch Oven op de barbecue.
  • Voeg de olijfolie toe aan de skillet en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de venkel, paprika, wortel, bleekselderij, venkelzaad en laurierblad toe en bak 5 minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn en breng aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en sluit het deksel van je BBQ.
  • Laat de mosselen 5-7 minuten koken, of totdat ze allemaal openstaan. Schud halverwege de mosselen goed door elkaar indien je een Dutch oven gebruikt.
  • Breng op smaak met peper en zout.


Serveren:
  • Strooi de verse platte peterselie over de mosselen.
  • Serveer de mosselen in de skillet of Dutch Oven met stokbrood of frietjes en een heerlijke Tieberg om optimaal te genieten!
Mosselen Pellet BBQ center 1 van 1 11 Mosselen Pellet BBQ center 1 van 1 6 Mosselen Pellet BBQ center 1 van 1 2