GRATIS VERZENDING IN BELGIË VANAF €65. VOOR 10U BESTELD = DEZELFDE DAG VERTROKKEN.

Pompoen cheesecake met chocoladekoekjeskorst

Als je op zoek bent naar romig, decadent en ronduit heerlijk, dan wordt dit recept je nieuwe favoriet. Rijke, zelfgemaakte pompoencheescake met een korst van chocoladekoekjes en een buitenkant van geharde chocolade, lekker genoeg om elke zoetekauw te bevredigen.

Terug
Bereiding
Type: Traeger

BBQ: 175 °C, indirect

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Duur: 60 minuten

Aantal personen: 6

Type pellets: pecan / hickory

Ingrediënten
  • 24 Oreo koekjes
  • 4 eetlepels boter
  • 125g bitterzoete chocolade, fijngehakt
  • 675g roomkaas
  • 200g suiker
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 450g pompoen (uit blik)
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • snuifje gemalen kruidnagel
tools

Bereiding

Prep

  • Als je klaar bent om te bakken, zet je de Traegergrill op 175°C en verwarm je hem voor gedurende 15 minuten.
  • Koekjeskorst maken:
  • Voeg de Oreos en de gesmolten boter toe in de kom van een keukenrobot en pulseer tot alles goed gemengd is.
  • Doe het mengsel in een taartvorm en druk het Oreo-mengsel aan tot een korst.
  • Doet de bitterzoete chocolade in een bakje en zet deze gedurende 10 seconden in de magnetron om zacht te worden.
  • Meng met een lepel om het smelten te voltooien en bewaar.
  • Voeg de roomkaas toe in een kom van de keukenrobot. Met het paddle-opzetstuk op gemiddelde snelheid meng je de roomkaas tot een gladde massa.
  • Voeg de suiker en de maïzena toe en meng goed. Voeg de eieren één voor één toe tot ze goed gemengd zijn. Voeg de vanille toe.
  • Meng 1/3 van het cheesecake-mengsel door de chocolade.
  • Voeg aan de andere 2/3 van de cheesecakemix pompoen, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel toe. Goed mengen.
  • Giet de helft van het pompoen-cheesecakebeslag op de Oreo-korst.
  • Giet het chocolademengsel erover. Giet de andere helft van de pompoen over de chocolade.
  • Maak met een botermes een paar swirls. Overdrijf niet.

How to cook

  • Bak in de Traeger op een waterbad gedurende +- 90 minuten op 175°C.
  • Laat de cheescake rusten en afkoelen. Zet het een paar uur in de vriezer voordat je het uit de vorm haalt.
  • Serveer koud, geniet ervan !!!