Gratis levering in België vanaf 65€ / Levering Frankrijk + Nederland: klik hier

Rundsbrochette van Rib-eye steak op de BBQ

Ben je klaar om afscheid te nemen van die gemarineerde rundsbrochettes van de supermarkt die altijd een beetje tegenvallen? Vergeet de standaard en ga voor ultieme grillbeleving met deze homemade rundsbrochettes van Rib-Eye steak! Deze malse, sappige brochettes zijn gegarandeerd een succes tijdens je volgende barbecue met familie of vrienden. De perfecte combinatie van sappige Rib-Eye steak blokjes, de unieke Holy Grail kruiden van Barbecoa en knapperige paprika en ui creëren een ware smakenexplosie waar je smaakpapillen van zullen smullen. Klaar om je grillkunsten te tonen en je gasten te verbluffen? Ga dan vandaag nog aan de slag met dit recept voor rundsbrochettes van Rib-Eye steak en ervaar het verschil! Tevreden van het resultaat? Deel het dan gerust in onze splinternieuwe Facebook-groep: "Vier en Bier".

Terug
Bereiding
Type: Traeger, The Bastard, Barbecoa

TEMPERATUUR:

  • 250°C

DIRECT/INDIRECT:

  • Direct indien mogelijk. Bij gebruik van een Pellet BBQ gebruik je best een gietijzeren Plancha of Grill Grates.

Klaar:

  • De Rundsbrochette van rib-eye steak is klaar bij een kerntemperatuur van 52-54°C

Voorbereidingstijd:

  • 30 minuten

Duur:

  • 6 minuten (tot de gewenste garing is bereikt) + 10 minuten rusten

Tip:

  • Gebruik een kernthermometer om de exacte gaarheid van de Rib-Eye steak te controleren. De perfecte kerntemperatuur voor medium-rare is 54°C.

Ingrediënten
  • 800 gram Rib-Eye steak
  • 1/2e rode paprika
  • 1/2e gele paprika
  • 1/2e gele ui
  • 1-2 eetlepels Holy Grail rub van Barbecoa (of meer naar smaak)
tools
  • Satéstokjes
  • Plancha of skillet (optioneel)
  • Vleesmes
  • Tang
  • Kernthermometer

Bereiding

Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  • Tip: Bij gebruik van een Pellet BBQ, laat je een gietijzeren plancha of skillet voorverwarmen gedurende 30 minuten op hoog vuur totdat deze gloeiend heet is.
  • Tip: Bij gebruik van een kamado, verwijder je de hitteschilden zodat je op directe hittebron kan werken.
Snijd de Rib-Eye steak in blokken van gelijke grootte (ongeveer 2,5 cm).Bestrooi de rundvleesblokjes met de Holy Grail rub (of andere rub naar keuze) en laat 30 minuten rusten. Dit kan je doen terwijl de BBQ op temperatuur komt.Snijd de paprika en ui in stukken van gelijke grootte.Rijg de rundvleesblokjes, paprika en uien afwisselend op de spiesjes.Grill de spiesjes gedurende 2 minuten per kant, of totdat de kerntemperatuur van de rundsbrochette 50°C bereikt.Laat de rundsbrochette 10 minuten rusten op een warme plaats. De kerntemperatuur zal tijdens deze periode nog iets oplopen en de sappen kunnen zich gelijkmatig verdelen over het vlees.Serveer de rundsbrochette warm met je favoriete bijgerechten. Holy Grail Rundsbrochette 2 van 4 Holy Grail Rundsbrochette 1 van 1