Maak een dikke stroop: Meng alle kruiden, suikers en siropen tot 1 dikke, zoete stroop. Smaak af met kruid indien nodig. De stroop mag niet de lopend zijn.
Een voorverwarmde Traeger op 165 à 185° C
Plaats het bakpapier in de schaal. Leg het spek in reepjes mooi naast elkaar en wrijf deze in met de stroop dmv een kwast. Doe dit met beide zijden.
Plaats de schaal in uw Traeger gedurende 10 à 15 minuten. Het spek zal garen en de stroop zal karamelliseren.
Houd het spek goed in het oog, dit mag niet té veel karamelliseren! Draai het spek en bak verder af.
Het spek is nu uitgebakken en de stroop is aangedikt.
Verwijder de schotel. Haal het spek uit de schaal en plaats op een vers bakpapier.
Het spek koelt af en de kruidige karamel hard uit. Het spek heeft een pittige, zoete smaak met een krokante "beet"!
Smakelijk!
